FacebookEmail

Izjava o varovanju zasebnosti

Izjava o varovanju zasebnosti
Vsem vam, ki se vam ne ljubi brati dolgih pravnih obvestil, naj na kratko sporočimo:

1. Vsebine spletišča uporabljate na lastno odgovornost.
2. Spoštujemo vašo zasebnost in ne bomo je zlorabili.

V nadaljevanju pa lahko preberete tudi več podrobnih informacij, povezanih s temi načeli.

Vaša zasebnost je zelo pomembna tudi za mazdaklub.si, zato ta Izjava o varovanju zasebnosti pojasnjuje načine upravljanja s podatki zasebne narave, ki velja za mazdaklub.si spletne strani, poleg tega pa vam daje koristna pojasnila glede tega, kakšne informacije so predmet zbiranja in spremljanja, kakšna je uporaba teh informacij in s kom si jih delite.

1. Informacije, ki jih mazdaklub.si zbira in spremlja

mazdaklub.si zbira naslednje vrste informacij:

– podatke, ki jih vpišejo uporabniki v postopku prostovoljne registracije za aktivno sodelovanje v forumu in/ali preko elektronske pošte, ki jo pošiljajo na naš naslov,

– podatki, ki se registrirajo pri pregledovanju vsebin naših spletnih strani,

– podatki, ki se zbirajo pri aktivnem sodelovanju uporabnikov (testi aparatov – komentarji in ocene aparatov, glasovanje v naših anketah).

Te vrste informacij so nam v pomoč pri boljši pripravi vsebin. Zbiramo jih na naslednje načine:

Registracija uporabnika

mazdaklub.si ponuja nekatere brezplačne storitve, kot so sodelovanje v forumu. Za aktivno uporabo oz. sodelovanje je potrebna prostovoljna registracija. V postopku registracije uporabnik vpiše svoj elektronski naslov in/ali številko mobilnega telefona.

Ankete, ocenjevanje uporabnikov in tem v forumu

mazdaklub.si ponuja interaktivne ankete, da lahko uporabniki delijo svoja mnenja tudi z drugimi. Uporabnik lahko pri posamezni anketi sodeluje samo enkrat. V ta namen mazdaklub.si uporablja sistem za “označevanje” uporabnika.

V forumu je omogočeno ocenjevanje uporabnikov in tem. Posamezen uporabnik lahko drugega uporabnika in/ali temo oceni samo enkrat. Tudi tu uporabljamo sistem, ki preprečuje večkratno ocenjevanje.

Tabla in forumi

Za aktivno sodelovanje v forumu in izkoriščanje prednosti, ki jih tabla ponuja registriranim uporabnikom, morajo uporabniki vpisati svoj pravi elektronski naslov, uporabniško ime in geslo. Začasna gesla in dnevni arhiv sporočil se pošljejo na elektronski naslov, ki je bil vpisan pri registraciji. Sistem za pošiljanje elektronskih sporočil v tem primeru zbere nekaj informacij o vas in vašem računalniku – brskalnik, ki ga uporabljate, operacijski sistem in IP številko.

Pri uporabi možnosti “Pošlji to temo prijatelju” je potrebno vpisati elektronski naslov (ali več le-teh), kamor mazdaklub.si pošlje izbrano sporočilo. Te informacije se uporabijo le v primeru napake pri pošiljanju.

mazdaklub.si uporablja značilnosti brskalnikov, da lahko v vaš sistem namesti piškotek (“cookie”). S pomočjo piškotkov lahko spremljamo in izdelamo statistike obiskov posameznih vsebin. Prav tako s pomočjo piškotkov štejemo klike na posamezne oglase (baner) naših oglaševalcev, ki pa podatkov o uporabniku, ki je kliknil na njihov oglas, nimajo. mazdaklub.si prav tako ne pošilja podatkov o uporabnikih tretjim osebam.

Raziskave

Občasno izvedemo kakšno raziskavo, katere rezultati nam pomagajo pri pripravi vsebin za naše uporabnike. Določene statistične podatke, ki jih pridobimo v teh raziskavah, včasih delimo z našimi oglaševalci in partnerji, nikoli pa informacij o posameznem uporabniku ne pošiljamo tretjim osebam.

Statistika obiska

mazdaklub.si spremlja statistiko obiska po posameznih straneh.

Piškotki (cookies)

Piškotek je podatkovni element, ki ga spletna stran pošlje vašemu brskalniku in ki ga potem lahko hranite na vašem sistemu. Piškotek vsebuje podatke o uporabniku in strani, ki ste jih obiskali. Podatki o uporabniku, ki jih uporablja piškotek, pa so le tisti, ki ste jih sami vpisali. Piškotki ne morejo pregledovati datotek na vašem računalniku ali prebrati piškotkov z drugih spletnih strani.

mazdaklub.si tako uporablja le piškotke za zbiranje informacij o obiskih posameznih vsebin, v postopku registracije in ob kliku na posamezen oglas.

– Registracija: V postopku registracije mazdaklub.si uporabi piškotek, da shrani enoličen in naključno določen uporabniški ID. V piškotek ne shranimo vaših gesel in drugih osebnih podatkov. Uporabniški ID uporabimo, da spremljamo vaše obiske na naši strani. Piškotek pa vam seveda omogoči tudi uporabo funkcij, ki jih registriranim uporabnikom ponuja tabla.

– Oglaševanje: mazdaklub.si sistem oglaševanja dostavi vašemu brskalniku tudi enkraten piškotek, s katerim spremljamo vaše oglede oglasov in številko klikov na oglase. V primeru, da imate vaš brskalnik nastavljen tako, da vas pred sprejemom piškotka opozori nanj, boste opozorili prejeli ob vsakem piškotku.

Sprejem piškotkov lahko v vašem brskalniku tudi izklopite. Za pregledovanje mazdaklub.si spletnih strani jih ne potrebujete. Potrebujete pa jih za aktivno sodelovanje v forumih in drugih storitvah, ki jih registriranim uporabnikom ponuja mazdaklub.si.

2. Uporaba informacij

Vse informacije, ki jih pridobimo v prej opisanih postopkih, uporabimo za izboljšanje kakovosti naših spletnih strani in za spremljanje statistike, ki je na ogled našim obiskovalcem in oglaševalcem.

– Za pošiljanje dnevnega arhiva sporočil na forumu uporabnikom, ki so se za to možnost prostovoljno odločili, mazdaklub.si uporabi prave elektronske naslove uporabnikov. Teh podatkov (mailing lista) mazdaklub.si ne deli s tretjimi osebami, kot so npr. oglaševalci in partnerji.

– Za informacije o tem, katere strani so uporabnikom všeč in katere ne,mazdaklub.si uporablja prej opisane tehnologije (piškotki). mazdaklub.si ne spremlja, kaj posamezen uporabnik bere – spremlja le število ogledov posamezne strani.

– mazdaklub.si dnevno izdeluje statistiko obiska naših storitev, ki so na voljo obiskovalcem in oglaševalcem.

3. Odjava z mailing liste

Uporabniki se lahko v kateremkoli trenutku odločijo, da ne bodo več prejemali dnevnega arhiva sporočil na svoj elektronski naslov, in se tako odjavijo z mazdaklub.si mailing liste. Prijavo in odjavo urejajo v svojih uporabniških nastavitvah.

4. Nestrinjanje s politiko mazdaklub.si glede zbiranja informacij

mazdaklub.si svojim uporabnikom in obiskovalcem, ki se ne strinjajo s politiko mazdaklub.si glede zbiranja in spremljanja informacij, omogoča, da:

– v postopku registracije ne vpišejo informacij, ki za registracijo niso obvezni,

– pri sodelovanju v anketah ne vpišejo osebnih podatkov,

– ne sodelujejo na interaktivnih spletnih straneh mazdaklub.si (to so tiste, kjer je potrebno zbiranje določenih podatkov in identifikacija uporabnika),

– pri pregledovanju vsebin mazdaklub.si ne sprejmejo piškotkov (način, kako to storiti, je opisan v poglavju Pomoč vašega brskalnika).

 

mazdaklub.si lahko to Izjavo o varovanju zasebnosti po potrebi spremeni. Ta Izjava o varovanju zasebnosti je v veljavi od 15. julija 2012.