FacebookEmail

Izlet na Kras: Voden ogled Divaške jame in druženje v Prvačini

Datum/čas
Datum(i) - 20.10.2013
10:00 - 20:00

Lokacija
Divaška jama

Kategorije


Plan izleta bi bil nekako tak:
Tisti, ki ste iz Ljubljane, boste štartali iz parkiršča Dolgi most (P+R) ob 10. uri proti Primorski (doma pojejte dober zajtrk, ker bomo jedli malo kasneje). Ostali se dobimo nekje od 10:45 do 11:00 ure v Poslovni coni Risnik v Divači (Izhod iz AC, na krožnem samo ravno proti Tehničnim pregledom Avtoplus). Po 11. uri pa bi vsi skupaj šli do vhoda jame. Eno opozorilo. Iz glavne ceste po potreba zaviti čez majhen spuščen robnik na stransko makadam cesto. Mogoče kakšna fanj ponižana mašina bi lahko podrsala. Po 12:40 bi prišli iz jame in se odpeljali mimo Lipice do Štanjela. Če ne bo dežja bi se lahko peš sprehodili po starem vaškem jedru in do Ferrarijevega vrta.
Potem pa bi šli skozi Komen, Škrbino in če bo sončno vreme bi lahko šli do Trstelja, kjer je lep razgled na Alpe, kras in morje ali pa do spomenika Cerje na spodnjem krasu. Do Trstelja ali Cerja je nekaj malega lepega makadama.

V Prvačino pa bi prišli cca. po 16 uri.
No, vsekakor vse bo odvisno od vremena in našega razpoloženja. Lahko pa se bomo sproti dogovorili in spremenili plan… smile.gif

 

Več informacij >> http://www.mazda-si.net/index.php?showtopic=11331&st=0