FacebookEmail

Klub

V maju 2012 nas je 8 ljubiteljev naše najljubše znamke ustanovilo svoj klub – Avto moto društvo Mazda klub. Za ustanovitev kluba smo se odločili, ker ta proizvajalec zadnja leta občutno pridobiva na prepoznavnosti in priljubljenosti, hkrati pa želimo tudi povezati vse lastnike in simpatizerje vozil Mazda. Pred ustanovitvijo kluba je v Sloveniji za ljubitelje Mazde obstajal le Mazda forum, kateri obstaja že od leta 2003 in na današnji dan šteje že preko 4.200 uporabnikov. Vabimo vas, da se pridružite našemu klubu, saj nas odlikuje pozitivna naravnanost, pogosta družabna srečanja in ker imamo v ponudbi veliko število ugodnosti za člane našega kluba.

Tovarna Mazda (Mazda Motor Corporation) ima sedež v Hirošimi, na Japonskem. Njeni začetki segajo v leto 1920, sprva se je imenovala Toyo Cork Kogyo Co., Ltd. Podjetje Toyo Kogyo je nato med 2. svetovno vojno izdelovalo orožje za japonsko vojsko in se v letu 1960 preimenovalo v Mazda Motor Corporation, kakršnega poznamo še danes. Mazda je najbolj poznana po rotacijskem motorju t.i. Wanklovem motorju, saj je edina avtomobilska znamka katera uporablja takšne motorje tudi še v današnjem času. Trenutno pri Mazdi vgrajujejo Wanklove motorje v model Rx-8, kateri iz 1308ccm delovne prostornine razvije 170kw oz. 232km. Prav Wanklov motor daje znamki poseben pečat, iz tega razloga smo ga tudi vključili v logotip našega društva.

Znamka Mazda je že od nekdaj prisotna tudi v avto-moto športu, vrhunec njenega udejstvovanja v svetovnem merilu, vsekakor predstavlja zmaga na 24-urni dirki v Le Mans-u leta 1991, kjer je z dirkalnikom 787B pometla s konkurenco in se s tem dosežkom za vedno vpisala v zgodovino bencinskih športov.

Ljubitelji in vozniki vozil Mazda s ponosom povemo, da je naša spletna stran med najbolj priljubljenimi in prepoznavnimi avto-moto forumi v Republiki Sloveniji. Razlog za zelo visoko obiskanost spletne strani gre pripisati odličnim odnosom med uporabniki, kateri se tudi večkrat letno družimo na različnih dogodkih (pikniki, avtoshow-i in razna športna srečanja). Sedaj odkar smo ustanovili Mazda klub, je naše delovanje še toliko bolj prepoznavno in praktično vsakodnevno se nam priključi kakšen nov član.

Leave a comment